Lussebak

Var iväg till Stenbergs förut och fick på rätt däck denna gången, iväg och handlade och sedan hem för att laga middag. Efter maten råkade jag nämna för Nea att vi kanske kunde baka lussekatter någon dag den här veckan... hon tyckte vi skulle göra det genast, såklart! Well de va ju bara att sätta igång fast smartröven Anna glömde givetvis att handla jäst så jag börna iväg till Ica och fick mig 3 paket. Träffade Ada också så imorgon blir de kanske en fika :)
Nåja hem och satte 2 degar en med och en utan saffran.
Min lilla hjälpreda, pensla, rulla, sätta russin - allt kan hon <3
Utan saffran
Med saffran - min favvo!
Nåja de känns kanon när de är färdigt, och att min huvudvärk lyst med sin frånvaro hela em och kvällen! Nu samlaar jag kraft för att orka rava mig till sängen - NEJ jag är inte speciellt hurtig!
Just de är i v. 26!!! Nu tycker jag att de har rullat på fint :) Bebisen är en livlig krabat i stort sett hela tiden och de börjar kännas att magen växer upp upp upp!
Ska försöka bjuda på en bild i morgon.
Sov gott och dröm sött!

Ett bra tidsfördriv!

Ny vecka - nya tag... eller inte!
Har vart hemma nu i två dagar pga min spänningshuvudvärk, hade väl vart ok om jag kunnat ta mina värktabletter men de går icke då man bör undvika dessa när man är gravid. Så jag äter alvedon och blir stundvis bättre men att vara på jobbet är svårt.
Nåja igår roade Nea och jag oss kungligt:
Just nu har jag en färg i håret och slänger i mig alvedon - jihaaaa I morgon satsar jag på att vara återställd eftersom jag planerat en resa till Karlstad. Mkt den här veckan. Fredag står Varberg på schemat och lördag ska vi ge oss på Ullared...

Busväder 1:a advent

Sicket väder vi haft idag den 1:a Advent.
Våran planerade resa till Trollhättan ställde vi in. Vi har istället myst hela dagen lång. Vi var ute på skyltsöndagen en sväng och inhandlade diverse saker bla nya vinterskor åt Nea, å en himla massa till Patrik. Vi tog även en tur med bilen för att se om profab va öppet - de va de icke! Så jag satt och var livrädd hela resan igenom. Väl hemma igen fortsatte vi med myset, just i skrivandets stund sitter jag och väntar på min älskling som är och spelar innebandy....tänkte sätta på en film.
Just de ikväll tappade Nea tand nr 5!!! för de ska hon få en finfiiin klänning som jag väntat på att få ge henne.
Igår bjöd Mikka på tjejmiddag och en massa skratt och dans - SUPERNAJS!!! När tjejerna drog vidare åkte jag hem och jag kan lova att jag va trött! Vi spelade singstar med dans och grejer, nykter och gravid hahahaa liksom: hej strandade val!

Tjejkväll!

Ja så va de lördag igen.
Dagen började fint med en välbehövlig sovmorgon, natten var inte vad jag hoppats på - sömnlös pga att de inte finns en enda ställning som jag kan ligga bekvämt i.
Ok efter jag rava mig upp åt vi en myspys frukost tillsammans sen åkte Patrik för att träna fotboll. Jag och Nea har gjort de enda rätta en dag som denna och slappat. Ett par maksiner tvätt har de blivit men inte mer än så. Idag ska vi laga hamburgare. Ikväll ska jag på tjejmys med middag och grejer, dock helt alkoholfritt för min del. Men gud va längesen de var JAG gjorde något socialt - ska bli så skönt och kul.
Gammal bild med några av kvällens deltagare.
Allt adventpyssel är färdigt - så himla skönt, i morgon är de bara att njuta av dagen.... kanske Patrik å jag tar oss en tur till överby för att kolla på barnvagn  :D

Snart ny månad :)

yees
då va man ledig i dagarna 3 då :)
Jobbet tär på bäckenet och jag veti tusan om bältet funkar så bra. Men liksom va fan ska man göra, jag satsar på att räkna ner de dagar jag ska vara kvar....
Har en sex årig dotter hemma som beter sig mer och mer som en tonåring - HJÄLP!!! Någon som känner igen sig???
Nog med gnäll nu.
Jag är extremt taggad för resan som kommer ske nästa fredag och grymt förväntansfull på lördagen :) Härligt med saker att se fram emot. Men först laddar jag för 1 :a advent, skyltsöndagen hägrar och en runtur på stan är obligatorisk. Den 10 fyller min älskling 28 år och på Lucia är de dags för min yngsta syster Pillan att entra vuxenlivet på "riktigt" 20 år!
Jag gillar December, den antagligen mysigaste månaden på året.
I morgon tror jag att jag ska byta gardiner i köket och se till så att stakar och stjärnor finns till alla fönster annars ska jag ta de lugnt, en sväng på stanoch Idolmys med sessan. Patrik har pokerkväll så de blir tjejmys för våran del.
Ajjö

två saker till...

En sak till...
seriöst fy vilka UUUUUUGLYYYYY klädesplagg. Jo jag vet att jag  inte precis har figuren just nu men jesus!
En sak till. Sitter med havandeskaps papprena, vad är viktigt att få med i dessa????
Nej slut för idag!

Snön yr

Oja, dagen har flytit på bra.
Sprang under mirtt arbetspass upp till sjukgymnastiken för att få mig ett bälte till bäckenet. Foglossningen  härjar rejält under arbetsdagarna och gör sig påmind under natten vilket resulterar i för lite sömn = vansinnig jag!
Annars är allt fint :) Nea och jag har fixat lite mer med jultrixet så nu är vardagsrummet i lite bättre stämmning inför 1:a Advent!
Har vart orolig för Patrik också nu när han är i Trollhättan och jobbar, och måste bila i detta vädret.
Inte OK!!!


Dags att fixa ny design till bloggen också, den börjar bli out-of-date haha
Nu tar jag å gosar ner mig i soffan och slår på 5:an för en trevlig TV kväll.


Julmys och recept

Ok idag så fick Nea vara hemma pga hosta hela natten. I morse kom hon in och la sig bredvid mig - vi somnade som två grisar och vaknade kl 11:00!!!! Liksom va i svarte?
Nåväl efter de så fixade vi iordning oss och käkade frukost. Kl 14 drog vi iväg för kontroll hos barnmorskan, kollade blodtryck, hb, blodsocker och urinprov. Lyssnade på bebisens hjärta och mätte magen. Nea var med och var väldigt noga med att kontrollera så att inte något gjorde ont på mig. Sötnos <3
Efter det fixade vi handlingen för veckan, ner till grönsakslagret för lite julsaker. Hem och lagade middag samtidigt som jag och Nea juldonade i köket - de är ju så mysigt!
Japp så galen är jag :)
Nu så Verra här kommer receptet på chilifsik:
* Torsk
* Purjolök
* Grädde
*Creme Fraiche
* Citronsaft
*Fiskbuljong
* Persilja el Dill
* PiriPiri
*Salt
*Svart- och vitpeppar
Använd en stor stekpanna. Stek fisken, salta och peppra. På med finstrimlad purjolök. Häll över grädde + creme fraiche, lägg i fiskbuljong. Låt puttra ihop. Lägg i PiriPiri efter smak (använder sj mellan 2-3 = Starkt!) Dill eller Persilja och citronsaft efter smak. KLART
Rätten går snabbt att laga och  kan varieras efter smak. (PiriPirin kan bytas ut mot färsk chili) Servera med pressad potatis och rivna morötter :)
Nu ska jag hoppa i sängen! I morgon blir de jobb 7-13:30
Ajjö och natti

Lördag - Söndag

Av någon anledning verkar jag blogga när jag har som mest att göra....? Aja skumt! Har vart ledig i 2 dagar och en till återstår :) Igår hade vi en mysig dag med besök hos Emelie å Andreas, sen hem för att köra en grovstädning och montering av tv:n på väggen. När allt var klart och middagen låg i magen åkte Nea för att sova över hos sin kusin. Patrik och Andreas åkte till Tveta för att hämta ved hos Emma och Tommy och jag fick under tiden sällskap av Emelie och Elin.
Vi tittade på Så mycke bättre - MYSprogram, Käkade massa godis och drack must. Elin lämnade oss efter SMB och vi skulle bestämma vilken film vi skulle titta på och även om vi var hungriga eller inte. Slutade med en familjepizza och hajfilmen The reef
Idag vaknade vi av att det knackade på dörren, klockan var nästan 10!!! och Patrik å jag sov... hahaha de brukar vi inte göra så vi skyller på att klockan nästan var 01 när vi la oss igår. (vi brukar lägga oss runt 10 - 10:30)
Well Nea var iaf den som glad stod och knackade på dörren så de va bara att upp och hoppa :) sedan dess har vi inte gjort mkt mer än käkat frukost, druckit kaffe, tränat bokstäver och skrivning med Nea, filat fötterna och lagt på nytt lack (2!!! mån sist). I bakgrunden rullar längdstafetten.
Nu är de dags att förbereda Nea för ridskolan, snälla  Inga-lill kommer och hämtar henne vid 15 - tiden.
Ajö och ha en fortsatt trevlig söndag!

MUSIK

Haft en himla slapp dag med massa musik. JAG ÄLSKAR MUSIK, de är den absolut bästa terapin vare sig jag är glad, kär, ledsen, arg, besviken, partysugen, slappsugen - ALLT! Jag lyssnar alltid på musik när jag ex städar, de får mig att tycka att de är lite roligare, men mest spelar jag när jag är själv hemma ensam, eller om Nea å jag är hemma själva, då röjer vi som tokar (hon kan med spotify) vi brukar dock ibland vara osams om vilka låtar som är bra och om de är ok att spela samma låt ca 1 timma :)
Den senaste timmen har Pinks låtar strömmat ur högtalarna, innan de körde jag julmusik med Mariah Carey och massa bra med Robyn.
Galet snygg är hon med en pipa som ingen annan!
Robyn - Time Machine
Musikaliskt geni är vad hon är!
Nej nu ska jag snart möta upp Anki för ett möte sen blire jobb resten av kvällen!
PUSS

Robyn...

Idag är jag pigg men jag känner mig svag i kroppen... ska ladda med lite musica :)
Robyn - Indestructible
Hon är lätt en av sveriges absolut bästa sångeskor/textförfattare!
Blir på kanonhumör, ska faktskt fixa fejjan nu så jag ser lite anständig ut.
Robyn - Hang with me Acoustic

mmmmmmyslåt

Aja nog med tjat...
Ha en FINFIIIIIIIIN dag

En kväll framför datorn...

Skräll...nu sitter jag i sofffan och jäspar igen. Har absolut ingenting att berätta om den här dagen... Hoppas morgondagen bjuder på mera action.
Fick hem mina två tröjor som jag beställde från Nelly idag. Den ena satt jättebra den andra var mer som ett skämt, blev en retur på den, bytte den till en likadan som den andra tröjan - fast ny färg så klart!
Hittade en sån jättesöt klänning till Nea också - julaftonsklänningen <3, öronmuffar till mig och en mysdress - allt från HM. De är ingen bra ide att sitta uttråkad framför datorn... :)

 

Nej funderar seriöst om jag ska skita i de här, borsta tänderna och hoppa i säng. Kvällsjobb på agendan i morgon + möte med bemmaningspoolen.
Detta är faktiskt nästan en exakt kopia av mig just nu...

Härliga tisdag

Å YEEEEEES
Va till polisen idag och lämnade in min parkeringsbot, de skulle makulera den! Hahaha, dont mess whit me :)
Åkte efter detta till Mikka å Jonte, mkt trevligt, träffade även Lisa där - jisses va brun hon va. Satt där bra länge och tjöta å skratta, Nea härjade också som tusan. Sedan hem å fixade middag, blev våran smarriga chilitorsk - satans gött.
Patrik å jag satt å kika på barnvagnar idag också, myspys... vi är iaf överrens om att de ska va en neutral färg och vilken typ av vagn vi vill ha. Dags att börja fila på säng också, den Nea hade är ju slängd... en del att fixa med andra ord.
Nej nu ska jag studsa in i duschen och skrubba mig ren, men först blir de en rennie el två - halsbränna! I morgon blir de APT, och jag tror bestämt att vi ska äta smörgåstårta, wiiiiee mat gör mig glad... hahaha låter som ett riktigt fetto med en stor kärlek till mat.
TREVLIG KVÄLL

Humor

HAHAHAA... de här är humor!

Helgen

Hello...
Har varit slapp och orkeslös de sista dagarna - JAG ÄLSKAR ATT SOVA, jag gör de gärna och mycke! Lördagen va jag ledig men helt kass i nacke och rygg. Söndagen började jag jobba kl 11:00 så jag och Nea smög upp på morgonen, gav Patrik sovmorgon sen fixade vi lite kaffe och glass till honom. Dukade även fram en mumsig frukost som vi hann äta tillsammans innan jag drog.
Under söndagen var Nea även på ridskolan och de ska hon fortsätta med - hon tyckte de va skitkul!
Norsk minihäst, va dock inte en sån här hon red på hahaha...
Nåja jobbade idag med så imorgon är jag ledig och då ska jag gå till polisen. Idag va lapplisan här och lappade min bil (jävla fitta) men hon skrev en tid som sträckte sig mellan 14:19-14:39 en halvtimma!!! Snålt då jag får parkera där i två tiimmar!!!! Just de, bråka inte med mig!
Hoppas fröken Lerhman är ledig i morgon då kanske hon gör mig sällskap?!
Nog tjatat om de här, jag börjar bli trött :)
Sov gott

Sparkad

Har en bebis i magen som sparkar och är aktiv i stort sett hela dagen, de är lite mysigt :)
Annars är de skönt med helg även fast jag ska jobba (dock "bara" söndag). De 3 nästkommande söndagarna är jag ialla fall ledig - tjoooohooo... nåja mkt tjat om arbetet.
Idag eller rättare sagt ikväll är de jag och sessan som ska ha fredagsmys framför IDOL, vi ska även inviga våran nya mixer :)
Råkade ha sönder våran gamla, har väntat länge på en ny.
Är trött idag, så som så många andra dagar..... vill vara pigg, piggare, piggast!
well well... får se vad morgondagen bjuder på, en ordentlig sovmorgon iaf!!!
Ha en trevlig kväll!

Pics.

Tackar alla som gratulerade Sessan på hennes dag!
Avslutar med Neas favoritlåt just nu:
Daniel Adams Ray - Dum av dig

FRÄÄÄÄÄSCHT!

Hahahaaa... så jävla BRA!




Neasessan 6 år <3

HIPP HIPP HURRA IDAG FYLLER VÄRLDENS FINASTE PRINSESSA ÅR!
Underbara vackra Nea

7/11 Söndag

Phuu...
Då var helgen på jobbet avklarad, skönt riktigt jäkla skönt!
När jag kom hem förut så la jag mig på soffan och pratade lite med Nea och Patrik, kände hur trött jag var så de blev en tupplur. Hoppade i duschen efter det och drog på mig mysisar - galet snyggt jag klär mig nu, inget passar och de lär inte bli bättre! Hur som haver åkte vi allihopa till Nygård för att tända ljus. Himmelens va fint de var där ute, kolsvart och en stjärnklar himmel och tusentals ljus som brann...
Har inte varit vid mormor och morfars grav på länge men jesus va fint de var, stod redan två lyktor och brann men vi tände ett till.
Älskade lilla mormor - blev så fylld av saknad när jag stod där, min glada mormor som alltid skrattade!

<3 Finaste finaste - mormor Sisa <3

På tisdag är de ett år sedan detta kortet togs, Neas födelsedag! Vilket betyder att jag har rava full, i morgon ska de först jobbas sen köpas ballonger och allt som hör de till, sen på tisdag fm ska jag baka tårtor... jo jo men bra ska de ta mig tusan bli :) Ikväll har vi ätit varma mackor och varm choklad med vispgrädde, yam yam!
Finaste prinsessan <3
Nej nu ska jag fixa de sista för idag och hoppa i säng! ALLA var tydligen ute igår och INGEN tyckte jag behövde få sova...

Kaffe, hårprodukter och mys

Tjoo
Sista lediga dagen innan de vankas helgjobb... :( Å nej de är inte kul att jobba när alla andra är hemma och har helgtrevligheter!
Har bakat färdigt, tror jag... kanske ska slänga ihop några toscakakor och så ska jag ju baka tårtorna :) Idag har Wero, Alva och Emelie varit här på kaffemys, trevligt mkt trevligt!
Satt för en stund sen och beställde lite hårprodukter, det blev Osis!
* Osis upload volume cream
* Osis thrill
* Osis freeze spray
Mikka introducerade mig för denna fantastiska hårserie, har använt osis dust it ända sen dess men de andra produkterna är de dags för nu igen :)
Nea ska på hockey om en stund GO NYGÅRD!!! hahaha, vi får väl se om hon sitter still :)
Snart är de dags för fredagsmys yeeeey, bästa på hela veckan! Ska passa på att slå in Neas paket när hon är borta.
Puss puss

Ingen logisk förklaring

Måste berätta vad som hände natt till söndag (tror jag).
Well, som de flesta som vart gravida och även de flesta andra vet går man upp å kissar mer än man normalt skulle göra på nätterna. Själv är jag uppe mellan 2-3 gånger / natt. Nåja har som vana att efter första kissningen ta svängen förbi Neas rum och kolla så hon har täcket på sig, pussa osv. När jag är på väg till toan här jag iaf ett ljud från Neas rum så jag går givetvis dit....
Där är hennes tv + dvd på och en film rullar för fulla muggar. De finns absolut INGEN LOGISK förklaring till detta. Äcklig - yeeees
Tur att de inte var Patrik som va uppe och fick va med om detta, han hade antagligen skete ner sig....
Mitt knyte i magen är verkligen pigg. Känner hur h*n rör sig nästan hela dagen, de är lite mysigt mitt i allt svällande :)
Natti natt
Gammalt kort på liten sessa och älskade nallen :)

Degen

Har i dagarna två jobbat OCH bakat! JAPP bra Anna mkt bra. Bakar ganska mkt i perioder men när man måste baka (Ja är de en gång varje år som jag SKA baka så är de när prinsessan fyller år) då känns de som ett straff. Fy vad tråkigt de är. Igår satte jag en deg och slängde ihop ca 100 bullar, mest vanilj och några kanel. De va kul... i början, sen ju längre tiden gick dessto segare blev de. Well klart blev de iaf till slut, lagom till jag skulle börja jobba *:)
The DEG och en nöjd Nea :)
Fortsatte med baket idag. Det blev mockarutor och kladdkaksmuffins. Nu är jag sleten men men jag ska ta mig en välförtjänt sovmorgon te möran, ska stiga upp ca 8:55  Nea sover hos sin kusin, Patrik är på jobbet och jag är ledig - HURRA!
På tal om hurra, så fick jag goda nyheter när de kommer till jobbfronten....å jag är nöjd :)
Just nu sitter jag och jäspar, Patrik tittar på fotbolll och jag funderar seriöst på att gå å lägga mig. Doktorn fixa medicin till mig så jävlar anåda va  jag ska ge halsbrännan nu! Funderar på barnvagn, om de är en pojke eller flicka i magen, om jag kommer orka jobba i flipfloppen hela vintern, om de finns något mer underhållande än tisdagar på kanal 5, om jag kanske skulle ta och slå in Neas paket...
Jag ger upp nu  -  sängen here I come

The Wii

Patrik, Nea och jag köpte en förtidig julklapp åt varandra. Ett Nintendo WII :)
Så rött å fint, en än så länge, bra investering :)
Har varit ledig i 3 dagar och de har varit helt otroligt underbart, känslan av att vara utvilad har infunnit sig och allt känns lite lättare. I morgon går jag på och ska jobba kvällen men innan dess ska jag baka bullar till Neas kalas!
Har gått in i vecka 22 å de tuffar på, arbetskläderna blir dock mindre  å mindre... Fick ringa Balder kliniken idag. Har bråck på magmunnen och äter i vanliga fall medicin mot detta, tyvärr går inte det vid graviditet och fram tills förra veckan har de vart ganska ok men nu är de halsbränna DELUXE - hoppas dr hittar på något bra!
Idag har jag hunnit med lite städ, storhandling och matlagning, får se om lusten att baka infinner sig, annars blir de förhoppningvis i morgon.
Ha en fin kväll!