Dag 365

Gott slut och gott nytt år!


Snart har det gått ett år - igen!

Tjo
Har varit en bra dag idag. Patrik tog med sig Nea till badhuset där de mötte upp gudfadern själv för massa bus. Själv stannade jag hemma men åkte senare in till stan för att fylla på kylen. Mötte sedan upp badgänget och åkte för att käka lite pirre nomnom, även Alfons smakade och tyckte nog det var riktigt smarrigt :). Efter det drog vi till svärmor för lite kaffe, satte mig precis bredvid en ask med after eight - fan haha nåväl P följde med M för lite lek och kidsen och jag for hem, fixade fredagsmyset och kikade på Bilar 2.
Nu har de små liven lagt sig, är riktigt sliten själv då P snarkat så högt att han väckt både Alfons och mig hela natten - charmigt oh yes!
I morgon är det iaf nyår och vi är bortbjudna, känns så lyxigt :) ingenting behövde vi ta med så det ska bli härligt!
Bjuder er på bilder från kvällen.

 

 

 


Mormor

Jag saknar min mormor! Jag kan sakna henne så fruktansvärt mycket att det gör ont i mig. 1,5 år har hon varit borta från oss och det går inte en dag utan att jag tänker på henne.
Fina mormor som alltid fanns där och ställde upp, som inte dömde någon. Hon var alltid glad och älskade barn och djur. Det är så synd att alfons aldrig kommer att få träffa mormor Sisa. Det förundrar mig hur en människa som från födseln haft motgångar alltid kunde möta mig med ett leende.
Älskade fina lilla mormor <3


En katt...

Katten, musen tiotusen!
Håller med Verra, ge oss snö och kyla, fan det är jullov. Stackars barn.


Grönnerier

Asså jag funderar skarpt på att sluta med den här jävla p-ringen. Jag får verkligen hysteriska utbrott över ingenting, nä känns sådär värt de faktiskt. Nog för att jag innan haft ett "hett temperament" men det här är löjligt. Fan fan!
Börjar fundera på det här med nyårslöften också, haha blir ett iaf. Ska bli skönt med ett nytt år, det betyder nya möjligheter. Ring in det nya heter det väl?
I januari ska vi försöka åka på en familjetripp, ett måste är även ny bilstol till Alfons. Wihoo fan nu har det vänt, humöret alltså :)


Godnatt


<3

Ok idag åkte det mesta av julen ut. Jag och min lilla hjälpreda körde ett race och har även fixat en storstädning. Ska springa upp och duscha nu innan den lille busen vaknar. Idag lyckades de matcha varandra fint och ser ut som två förrymda små busungar <3


Just nu.

Just nu, efter en ljuvlig natt och härlig sovmorgon. Kl 10:40 vaknade vi :) idag ska vi plocka bort lite jul hemma hos oss.


Lipolle

Borde sova men känner en viss oro i kroppen, garanterat en påminnelse om att det snart är nyår.
Har tittat på spiran och svärdet som 3:an visar nu under veckan. Åh sådana serier gillar jag! På tal om att titta på tv:n idag såg jag klart Borta med vinden och grinade, Nea och jag tittade på ice age och jag grinade, blev även Biggest looser och jag lipade... Haha problem :)
Nu måste jag stänga mina gröna och försöka få lite sömn.


ut med julen.

Julen kom och gick....
den var fantastisk och spenderades med människor jag älskar, god mat i magen, förväntansfulla barn, levande ljus, fin musik, ännu mera mat.
Ett stort minus var dock vår lille Alfons som vart riktigt dålig. Idag! äntligen börjar man se en förändring. Inatt har han bara vaknat några gånger och han har ätit mkt bättre under dagen.
Näst på schemat står ju nyår...
jag gillar verkligen inte nyår. Får jag någonsin ångest så är det inför nyår. Vet inte varför egentligen men kan tänka mig att det har med tiden att göra, tiden som bara går och går och det finns faktiskt inget man kan göra för att stoppa den. Annars kan jag ju titta tillbaka på 2011 och vara otroligt glad. Våran Alfons kom till världen och att få uppleva miraklet att bli förälder igen var fantastiskt! Flytten till Tösse, här som hela familjen trivs så himla bra. Att  bara under snart 1 års tid fått vara hemma med mina barn har varit underbart. 2011 var ett fantastiskt år!
Imorgon ska jag ta hjälp av min stora sessa och plocka ner julen.
image description
image description

Julen

Alfons är fortfarande dålig. Hostar hela tiden och då gör det så ont i hans hals att han gråter, det gör så ont i mig! Lille älsklingen äter inte något vidare heller. Linnea är tack och lov bättre, tror hon kunde njuta fullt ut på julafton. Så glad och förväntansfull hon var. Hon fick kanonjulklappar av alla men jag tror ändå favoriten blev ett Nintendo ds lite. Tullan har spelat hela tiden.
Julafton i tösse var perfekt! Tack alla som var här för en kanondag/kväll. Tack fina älskling för min julklapp! Fick även ett jättefint hjärta av min prinsessa.

Har nattat en ledsen liten kille nu som vaknar hela tiden av hostan. Ligger och lyssnar på blåsten - nu blir det godnatt!


Hf

Det är dan före doppardan. Idag mötte vi upp älsklingen som kom från jobbet utanför vct för ett besök hos farbror doktorn. Glad att vi åkte dit för "domen" blev halsfluss. Nu kör vi på med antibiotika så alla bassiluskerna försvinner. Efter dr blev det till att handla och hämta några paket. Barnen sover så sött och jag ska strax göra detsamma.
Imorgon tar jag med mig gumman ut så hon får köpa lite julklappar och jag med såklart, passar på att ordna allt man glömt. Sedan blir det att fixa skinkan och revbenspjällen. åh ni blev jag hungrig!!! Längtar så tills julafton.



PUSS


People

 

 

 


Meningen

Julen är barnens högtid! Jag älskar julen, har underbara minnen från jularna när jag var liten. Jag hoppas att Alfons och Linnea kan titta tillbaka och säga detsamma när de är vuxna, jag gör iaf allt i min makt för att det ska bli så :)
Här sover de små liven sött. Alfons fick alvedonsirap innan han skulle lägga sig, resultatet blev precis som igår en superpigg liten gosse. Haha jaja han röjde på i några timmar till. Imorgon blir det vct, inte ett skitkul ställe men det är lika bra att de kollas.
Meningen med livet! Livets mirakel!


sjukstuga

Jodå torsdag, fredag sen julafton - wiiie
Ja just nu är väl läget sisådär. Har precis satt på en film till Nea och fixat lite mys med tända ljus och must i glaset. Stackarn febrig och värk i halsen. Alfons har knappt varit uppe idag. Jodå det har han men ligger nu och sover igen för 3:e ggn idag. Äter knappt något dessutom. Usch stackars små barn, gör ont i mitt hjärta.
Pratade med med vct  förut så vi ska dit imorgon.

Sjuk 2

Jodå så var de lilla sessans tur. 39,3 och ont i halsen. Blir nog ett besök till vct imorgon då kusinen har halsfluss och vi var där och tjoade i slutet av förra veckan. Vi satsar på en frisk jul- så det så!
Alfons har fortfarande problem med sömnen på natten och idag var det rent omöjligt att få min prins att sova så det slutade med att han var uppe med mig och hann med både en portion gröt och en skit, haha gulle!
Idag blev så alla klapparna klara, wiiho! En omgång knäck blev också gjord. Får även passa på att tacka Pillan för hjälpen och brunchen!
I tösse luktar det just nu koskit, hela sovrummet fylls med denna doft eftersom fönstret är öppet. Det är inte alla förunnat att få andas in denna doft tills sömnen tar över sinnena. Haha. Nåväl fångade min glada lilla febriga fis som inte ville sova på kort.


Sjuk

Lilleman är sjuk, stackars liten. Feber och täppt i näsan. Det är inte lätt att vara liten och sjuk. Måste tyvärr in till profab en sväng, orkar inte med folk! Köpte iaf en stor skinka igår och Nea och jag fixade fudgen mmm...




you feel it

tjo!
Slutspurten inför kommande lördag mojmoj
Igår for jag till K-stad med Julia och mor. Blev julklappsjakt, tänk att det kan vara så kul att handla klappar. Fick tag idet mesta men lite skall beställas från nätet idag.
Helgen bara försvann. I fredags var P iväg och köpte bil och ordnade med allt runtikring, lördagen tillbringades på ekbacken kortis och igår var det karlstad, fixa pepparkakshus och klä julgranen.... poof  men det blev en hel del gjort iaf.
Har ring bvc idag. Blir kontroll av öronen. 3 veckor har gått nu och Alfons sover så oroligt och vaknar var och varannan timma. Hon trodde inte det var något utan det kunde vara så här för barn i 8-9 mån åldern. Jo tack men va tusan vi är ju som zombies dagtid.
Nej nu ska jag packa in lite klappar. Dagen kommer att spenderas med kaffe, mera kaffe, mysisar och mössa.
Bilder från Google.com
PUSS

Old time

Längesedan haha
Det var på 80-talet det hände!


HAHAHAAAA

HAHAHAHAAAAAAAAA

Countdown

Ok
Tack för glöggmyset Pillan!
Idag köpte P sig en ny arbetsbil. Känns bra då slipper jag oroa mig så himla mycket.
Imorgon bitti blir det jobb. Korttiden / underbart!
För att jag ska få sova hela natten delar jag inatt däng med dessa ;)


MUSIKHJÄLPEN

Idag vill jag verkligen:
Slå ett slag för www.musikhjälpen.se hjälp till och skänk en peng.
Du kan skänka en kram för 10 kr 099-32100
Eller varför inte önska en låt skicka 50, 100 eller 200 följt av artist och låt till 72999

ALLA KAN VERLIGEN HJÄLPA TILL 10 kr har ALLA RÅD MED!

Det är mitt i allvaret ett sjukt kul och bra program med så sköna programledare.


Bild lånad från sverigesradio.se



Tanken på att det skulle vara skillnad på Nea och Alfons rätt till att gå i skolan gör mig arg, Nea älskar att gå i skolan och jag är så tacksam att vi bor där vi gör, för min lilla tjej kommer bli något fantastiskt i framtiden. Och hennes skolgång kommer lägga grunden för hennes framtid.

Alla flickor ska ha rätt att gå i skolan!

Tidig morgon

Jo klockan slår snart 8 och jag är så trött, ännu en kass natt. Fast något som är bra är ju att barnen verkar pigga.
Just nu ser det ut såhär hemma hos oss :)
God morgon alla!


MIDNIGHTSUN

Idag har mitt humör varit en absolut l
katastrof - jag tror detta är resultatet av väldigt lite sömn eller ja jag sover ju men blir ju väckt minst 1 ggn varje timma. Jaja imorgon är en ny dag och den blir nog bättre :)
Annars har dagen tuffat på som vanligt. Lagat mat, tvättat och renbäddat. Nea gjorde matteläxan förut och hon är verkligen så duktig.
Ligger och läser Midnightsun och drömmer mig bort... till Edward och de andra.
PUSS

Julfeelings

Oj vad jag längtar till JUL, har ganska mkt kvar att göra men fixar sig alltid.
Imorgon kommer P hem <3, ska även passa Nikki och Eddie en vända och så ska vi ta syskonkort + barn. På fredag hoppas jag på julklapps-shopping, så galet kul att köpa saker för att ge bort. Lovely. Har ett ganska bra hum om vad som ska köpas mer. Får icke glömma att Pillan ska firas.

10

Nedräkning då, tar det ändå med någorlunda ro. Blir till att fixa en massa nu under helgen, ska även arbeta på lördag! Granen måste kirras också.
Natten har varit bedrövlig, svårt att somna och en liten Alfons som vaknat var timma. Men nu är vi uppe iaf, tullongen ska snart äta gröt och vila fm luren.

Ha en fin dag och var rädda om varandra!



PUSS


Julsånger

Var i Tösse kyrka idag för att titta på lucia och höra Nea sjunga julsånger. Det var så mysigt och sessan var superduktig även Alfons skötte sig så bra så :)
Har tillbringat kvällen i sängen och dreglat till Twilight! Det är fantastiskt att en film kan vara så bra. Men nu är jag trött och öga börjar grusa sig... Imorgon är det nya tag som gäller, hämta arbetskläder och baka en mjuk pepparkaka kanske... Först sömn!



PUSS


Julia 21 år!

There´s nobody like you!
Grattis älskade lillasyster Julia!
Ja jag vet han sjunger Charlie, men va tusan man kan inte få allt :)

Om jag kunde trolla skulle du få Edward Cullen 1 vecka!





De händer grejer

Action i Tösse och utanför fönstret dessutom :)


Lucia

Mysmorgon med min sessa, alldeles strax ska jag väcka lille herrn i huset. Ha en fin lucia!


Natta

Ska strax släcka lampan nu. Har haft en jättemysig dag med kidsen. Hälsade på syrran en sväng, Nea har pysslat och satt nejlikor i apelsiner fixade även till några nya blomdekorationer.
Idag har lillfisen sin 9 månaders dag - yeeej och hurra för honom. Han uppmärksammade själv detta genom att lära sig inta sittande position från krypning, med denna nya kunskap blev det även lättare att ställa sig på knä.
Underbar dag med andra ord. Nu håller jag tummarna för att natten blir rofylld.



PUSS


Småkussar

Minsta kussarna börjar trivas i varandras sällskap!


12/12

Ny vecka tjoho
Jesus Alfons ville inte somna förrän 00 inatt och då blev det liggandes på mig. Orolig natt efter det, snälla tomten ge mig nätter med ostörd sömn. Det är tur han är söt ;)
Planerna för dagen blir måla stolar, tid hos farbror dr och fotboll för Nea. Räcker gott och väl. Nu ska jag sätta på mera kaffe och byta min lille skitkorvs blöja :)


Ha en fin dag.


Endast tomten är vaken

Jo för inte kan man sova när tomtarna ska ställas upp.


Dammtuss

Nej mitt hem är faktiskt oftast väldigt välstädat, detta är lilla Olle. En trött liten dammråtta som varit ute i den stora läskiga världen för första gången.


God morgon härliga 3:e advent

God fm.
Här hemma har lugnet infunnit sig efter en natt då jag studsat i och ur sängen som en känguru på speed. Lille prinsen sover så oroligt, stackarn. Nu ligger han och vilar fm-luren och jag tänkte göra honom sällskap en halvtimma eller så, mitt humör denna morgon har inte varit på topp.
Farfar och Inga-Lill är på besök men jag måste få ta igen mig lite innan de få avnjuta mitt sällskap.
Kallt och härligt ute idag iaf, precis som det ska vara i december, får man ingen snö känns det bättre än inget med en hel del frost.
Senare idag blir det fullt upp med stolsmålning, storhandling, laga matlådor och ställa upp lite mera jultomtar.


Ha en härlig 3:e advent och var rädda om varandra.


Bjuder på en bild av min alldeles egna tommtenissa. Haha fan va hon är bäst!


Öga öga

Gröna ögon... Känns det normalt?


Lördag

Lördag kväll...
Har tillbringat den senaste timman i duschen, fick en fantastisk magknip förut. Nu är det lite bättre iaf, ska ta mig lite proviva, laktulos och en kopp the.
Idag fick jag sovmorgon av älsklingen eftersom vår lille prins vaknat typ hundra gånger per natt den sista veckan. Kändes lite bakvänt eftersom älsklingen fyller idag men antagligen var det nödvändigt då P påpekade de enorma påsarna jag hade under ögonen redan i torsdags.
Fick besök av Love, Basse och Julia under dagen, mkt trevligt. Kl 15:30 styrde jag kosan till jobbet, kortis och som vanligt var det kanonkul. Jag har nog världens bästa arbete!
Att komma hem efter en snorhal tur på vägen var mys. Nea på härligt humör och en Alfons som mötte mig ålandes och delade ut kramar och pussar.
Nu sitter vi i soffan och tittar på el classico, sådär kul men men fyller man år så gör man.




Gatrik Pustafsson <3

image description
image description
Grattis världens bästa älskling och pappa.
Du är fantastisk.
Älskar dig.

Familjefredag

Haft en härlig dag. Bakat, blivit bjuden på mat, tänt ljus på kyrkogården, fredagsmys med kids och man :) perfekt dag som ska avslutas med film i sängen.
Imorgon fyller min kärlek 29 år! Blir lite kaffe och bullar på den, jobb på kortis 16-21 :)
Just nu kan jag inte klaga på något i mitt liv... I love it! fan va skönt att jag passerat 30 och trivs med det. Familjelivet är fantastiskt <3



PUSS






Bullen

Har precis bakat färdigt kanelbullar till min älskling som inte tycker saffran är så gott. Snart slutar Nea och då ska hon och jag fixa lite mera knäck :)
I em är vi bjudna på mat hos svärmor, köttbullar tror jag bestämt!

Ha en fin dag och var rädda om varandra. Ni som ska ut och köra, kör försiktig!



PUSS


9/12

Förr i tiden var det på denna dag man lade lutfisken i blöt.
Ska strax släcka ner, de enda vakna i huset är djuren (Olle & Kardi) och jag. Vi beslutade oss nu vid 23 tiden för att ställa in och skjuta upp våran ullaredsresa, fan också vi hade sett fram emot denna resa länge, nåja Gekås lär ju icke försvinna. Morgondagen kommer innehålla en den bakning istället, så himla kul!
Nu när julen nalkas och tomtarna plockas fram saknar jag min mormor så himla mycket, fina lilla glada mormor Sisa. Mormor älskade julen och ägde så vansinnigt många tomtar. Ett år på gymnasiet bodde jag hos mormor under min praktik. Det var december och vi stannade ofta uppe till 01 på natten, vi drack glögg, pyntade och hängde upp julgardiner. Ååh så himla mysigt! Hon har namnsdag idag också, tillsammans med Nea och mig. Anna-Lisa, Anna och Anna.


Kväll

Haft en fab dag med mina barn i stan. Vi säsongsinvigde fårskinnsåkpåsen, uträttade massa ärenden och träffade systrar och mor. Blev lite uppdatering och god mat.
Väl hemma väntade älsklingen på oss, efterlängtad! Nu blir det adventskalendern och kvällsmat. Sen blir det nog lite mera knäck... Nomnom.

Bjuder på en Nea som pysslar, man kan även skymta en av de nymålade stolarna. Blev fantastiskt bra och ska börja med de andra imorgon kväll.


Söndag?

Härlig dag, blir en sväng till stan för att fixa lite papper. Imorgon vankas det en tur till Ullared såvida inte vädret ballar ur och det blir snöstorm.



Ta hand om varandra i halkan.




PUSS


Tröttast

Tröttsamt med människor som vill synas och höras jämt. Men låt gå då, alla är vi olika.
Klockan har tickat på för snabbt under kvällen. Bakade en sats med bullar och knäck förut, så jäkla gott. Julia och Lukas höll mig sällskap- alltid lika trevligt. De två första stolarna är klara så nu är det bara å fortsätta. Julmusik har sprakat ur högtalarna under hela dagen. Myspys. Inge vettigt nu, här saknas sömn. I morgon kommer älskling.



PUSS


Häcken full

Det är inte ens fel när två träter och det finns två sidor på ett mynt är något att tänka på. Well nog om detta.
FAN va jag saknar min P den här veckan, nu får det gärna vara torsdag :) Denna veckan blir det förhoppningsvis en ny arbetsbil för P, fredag blir det Ullared med syster, lördagen bjuder på kalas för P och arbete på kvällen. Så veckan är fullsmetad som vanligt. Måste även få färdigt köksmöbeln. Imorgon hoppas jag att syster kommer på besök, Nea får hit söta Tilde för lek.




PUSS


Årets första...

Det snöar ute, underbart. Linnea skrek - årets första snö, nu får vi köpa en ny overall till mig 50 spänn! Eeehe haha
Annars är det inte mycket nytt. Min helg tillbringades på ekbacken A och B så det var fantastiskt skönt att ha en hemmadag. Påbörjade projektet att måla om köksmöblerna förut, ska bara vara klart tills jul- basta! Alfons har sovit 2 nätter utan att vakna, har börjat ge honom en flaska precis innan läggdags. Hoppas att det håller i sig för himmel vilken skillnad, vaknar näst intill utvilad.
Just nu läser Nea saga för Alfons så jag ska passa på att börja med maten.



PUSS


Väntar

Tar mig en fika under tiden jag väntar på hyresvärden som ska komma med ett nytt kylskåp. Sessan är i skolan idag och Alfons sover så här är det lugna gatan. Tittar på extreme home makeover, typiskt när jag för en gång skull sminkat mig så är det helt i onödan för nu lär det grinas bort. Bjuder på ett kort på sessan som sällan ställer upp på kort längre, filma är hennes melodi.


PUSS


Första december

Klockan är efter midnatt och vi har gått in i december. Jag hade en plan att gå och lägga mig i tid idag men det sket sig. Alfons somnade men vaknade efter en halvtimma sedan var han vaken till halv elva, suck haha men det gjorde inte så mycket eftersom han är lite halvkrasslig. Nea var en redig tjej idag och la sig i tid, hon ska få åka till skolan imorgon och det har hon verkligen sett fram emot. Idag hon hon gjort så fina julkort, pysslar mest hela dagarna. Vår kyl gick sönder idag efter elektrikern varit här så sluta den fungera så i morgon fm kommer hyresvärden med ett nytt.
Har inte hänt så mycket annars... tvättat och skurat golv idag, pysslat och bakat.
Imorgon kommer min älskling hem, underbart, men först ska clion besiktas. Håller tummarna!



Sov gott.
PUSS