Förlossningen

Förlossningsberättelse


Natten till den 7/3 går slemproppen och detta håller på i ca 2 dagar, hurra tänker jag! Börjar även ta morgonpromenader i snön, på onsdag går jag till affären och köper mig annanas som jag vräker i mig :) Gör samma sak dagen efter då jag har onda förvärkar på nätterna (avtar givetvis varje morgon). På torsdag klockan 23:00 vaknar jag av att jag va kissnödig (skräll) och går på toan. Använde binda varje dag efter slemproppen hade gått. Väl på toan upptäcker jag att jo jag är totalt pinkblöt i trosan haha. Skitsam va min tanke så hopp i säng igen, fick byta binda ofta den natten men men inga värkar så ingen större fara. Pratade med P på fredag och han tyckte jag skulle ringa och prata med förlossningen ifall de va så att de var vattnet som hade gått. Efter en härlig fredag med fika och mys ringde jag iaf och fick order om att komma in eftersom de blir en direkt infektionsrisk om de är vattenavgång. Ringde Emelie och Maggie som var snälla att passa Nea. Jag själv var ganska irriterad över att behöva åka in för kontroll eftersom jag inte hade några värkar och jag inte ville åka dit bara för att få vänta i några timmar och sedan åka hem för att vänta på värkarna. In kommer en nervös Emelie och Mikka :) P och Maggie ansluter också. Packade det sista och pussade Nea hejsvej. Klockan var väl strax före 18 på kvällen när vi åkte, väl framme fick vi ett vanligt rum att vänta i.
Förlossningen var näst intill full och under tiden vi väntade på min undersökning tittade vi på Let's Dance och lyssnade på kvinnor som låg och skrek :) Tror kl var runt 21 när jag blev undersökt. Tog av mig nertill och satte mig på kanten när barnmorskan sa att jag kunde ta på mig igen, det rann vatten och var inte så mycket att disskutera, jag skulle bli inskriven och igångsatt dagen efter - HERREGUD VI SKA FÅ BARN  :) Jag som var så övertygad om att jag skulle komma hem sent och vara trött och grinig. P blev lika tossig som jag. Han åkte iaf iväg för att käka och handla lite drick och tidningar. Vi fick behålla undersökningsrummet den natten eftersom hela förlossningen var full och vi bara var i behov av sovplats eftersom jag inte hade några värkar. P kom tillbaka och vi slötittade på tv:n vid 23 drog mina värkar igång men de var sega och inte någon värre styrka på dem, jag var nöjd att de hade startat men förberedde mig på en långdragen historia (Nea's förlossning varade mkt mkt länge och fick dropp för att hjälpa till i öppningsarbetet). Natten kom och värkarna tilltog, fick något att sova på men vaknade runt 04. Fick då en TENS apparat att pröva (mkt skeptisk) 2 plattor i svanken och 2 i ljumskarna,  barnmorskan sa att jag skulle dra på i bott vid värkarna så de gjorde jag. Då hjälpte den ganska bra. Runt halv 8 på morgonen gjorde det ont. Larmade och in kommer en helt otroligt underbar barnmorska, hon kollade hur mkt jag öppnat mig och de var nästan 4 cm, vi skulle få en förlossningssal - jävlar vad glad jag blev för där fanns det lustgas - HURRA! Vi packade ihop alla sakerna såg ut som fan själv när vi traskade hela vägen genom korridorerna, jag såg fram emot att få tvätta ansiktet och byta tröja. På väg till förlossningssalen tar batteriet i TENS apparaten slut - SLUT!!! Va i själva helvetet de gjorde ont ju...
Klockan är ca 8 när jag lägger mig i den stora sängen som man kan ändra hur mkt som helst :) Får juice och vatten, P parkerar i fotöljen bredvid sängen, underbart! Blir erbjuden bad - usch nej tack. Värkarna blir starkare... barnmorskan gör de bekvämt för mig och sätter en nål i armen eftersom jag måste få antibiotika intravenöst pga infektionsrisken med tidig vattenavgång. Använder lustgasen nästan hela tiden för de gör jävlarimejen ont heela tiden. Sen gör de mer ont och ont som fan nerimot röven, så jag säger flera gånger att de trycker i röven. Bm säger att hon ska göra en koll hej och hå! JAG VAR HELT ÖPPEN! - Nu ska de bli bebis hör jag henne säga i nästan samma sekund hör jag P säge - Men hon ville ju ha epiduralbedövning (mitt enda krav!) - NEJ de hinner vi INTE! Käre värld de kändes som om någon putta mig från en bro , jag skulle ju ha min bedövning! Bm tryckte på larmet och in kom en annan dam inspringandes. Det skulle krystas och den jävla lustgasen gjorde ju varken till eller från... Det kändes som jag bändes upp inifrån av naglar som var vassa som knivar.
Klockan 09:04 kom lille Alfons till världen, jag ser honom först och får ur mig att de är en pung, en kille! Total lycka och all smärta var borta!
Han hade brottom till världen våran prins, den finaste killen på jorden! Det tog ca 1 timma att öppna mig de sista  6 cm och krysta ut honom.
3395 gr och 51 cm


Alfons Gustafsson 11-03-12

Jag behövde inte sy ett styng och fick inga bristningar :)
Både P och jag var nästan i chock över att vi redan var föräldrar! P frågade bm när vi kom in i förlossningssalen hur länge hon trodde de skulle ta innan bebisen kom - någon gång under dagen blev svaret. Men inte ens bm var beredd på detta :) Grattisfikan som vi fick var den godaste jag käkat på evigheter. P satt och höll Alfons så jag fick borsta tänder, tvätta av mig och sätta på mig rena kläder. Underbart! Sedan bar de av till BB. Var tvungen att stanna 2 dygn för kontroll - infektionsrisk. Tråkigaste och underbaraste dagarna, jag ville hem samtidigt kunde jag sitta i timmar och titta på vårat underverk :) Sista dagen kom doktorn och alla prover gjordes - allt såg lysande ut. På måndag fm kom P och sessan och hämtade mig! Underbart!!
På BB
Träffade 3 olika arbetspass på förlossningen och alla var helt fantastiska, men bm som förlöste Alfons var helt otrolig - vilken underbar människa!!!

Hemresan

Påskuppdatering!

GLAD PÅSK
Herregud bloggar ju aldrig, men har inte riktigt tid så stackars bloggen får lida pin.
Well har fått en fin rutin och tar regelbundna raska promenader varje fm med lilla älsklingen i vagnen, hej vad de går :) lite mer än en timma hinner jag med innan vi hämtar stora tjejen på förskolan. Grovgröt och kaffe med knäckebröd de är vad min frukost består av.  Vet inte riktigt vad jag  kan äta nu för tiden eftersom Alfons har fått lite utslag av någonting jag stoppar i mig. Äter överhuvudtaget ingen choklad, jordgubbar, citrusfrukter, juicer eller tomat. Känns som jag får vara försiktig med precis ALLT! Har även fått bytt tvättmedel. Nåja jag ska inte gnälla!!! Viktnedgången går fint. Har inte vägt så här "lite" sedan långt innan graviditeten. Hurra för mig. Ok jag är fortfarande liksom inte så fast i hullet så till veckan blir det att köra crosstrainern em.
Tog mig en härlig promenad till Verra i veckan och käre värld vilken underbar altan de har byggt! Ska promenera dit snart igen och provsitta utemöblerna hahahaaaa
Nej nu ska jag fixa iordning lite. P och hans vänner ska öla lite ikväll och jag + barn ska ta en promenad hem till systeryster.
Här var han bara några dagar, herregud vad han har växt, min lille älskling.
Var på Bvc i tisdags. 5090 gr och 61 cm lång <3
Han skrattar så himla mycket, "pratar", har bra fokus med blicken och lyfter huvudet bra.
Jag längtar som en tok efter flytten, jag vill plantera och fixa, tapetsera och hänga på en egen altan.
En ganska osammanhängande text med wtf.
Njut av solen och ha en underbar påskhelg!

Bättre och bättre dag för dag!

Antibiotikan har haft verkan, känns som familjen är på G igen :) Nea spelar sin nya cd på sitt rum högt som fan...Robyn, Bruno Mars, Lady Gaga och Shakira är just nu favoriter och spelas därför om-och-om igen nåja jag gnäller inte!
Hade bra med energi både idag och igår, fått en massa inomhusfix kirrat och hoppas därför att solen kommer imorgon och värmer oss.
Alfons har lite tendens till att ha hittat lite sömnrutin det gillas eftersom det är så mycket lättare att planera och fixa saker när han sover.
Hoppas min crosstrainer hittar hem idag, behöver börja röra på mig.
Sweet E som jag äntligen ska få träffa imorgon :)

Sjuka barn <3

Seriöst... nu är jag väldigt trött på förkylningar och sjuka barn. ALLA är ju mer eller mindre sjuka... suck och stackars alla små barn.
Var ju på vct igår med Nea. Öroninflammation hej! Blev antibiotika på den och ny Bricanyl funkar inte med någon hostmedicin. Alfons blir mer inte heller bättre från sin täppta näsa, så de är lite grinigt där. Igår gick vi och la oss kvart i nio!!! Sket i hockeyn och allt annat. Nea vaknade inatt med värk i örat, P fixade så hon somnade om tillslut.
Håller nu tummarna för att familjen piggnar till lagom till solen kikar fram igen :)
På Donken i slutet av februari - posar redan haha
Min lilla going!
Å just de fröken E du förgyller också mitt liv på de bästaste sätt - PUSS!

Dagarna rusar iväg

Min älskade små gullungar är sjuka. Själv låg jag i hög feber och ont i hela kroppen pga mjölkstockning under helgen. Orsaken är Alfons täppta näsa, stackarn. Nea är sjuk, hon hostar så magen värker på henne, ska snart iväg till vct så här kan de ju inte vara.
Alfons är 1 månad idag, herregud vad tiden går...
för exakt en månad sedan <3
Mina barn och P förgyller mitt liv <3

Pics <3

Nybadad liten Alfons
Gosefötterna
Nyklippt sessa
Lite av våran dag!

go go go

Från och med måndag blir de att köra hårt.
Ok att beach -11 är att glömma, men va fan 5 kg ska jag väl klara...!?
Tror inte jag ska tillåta mig att röra mina presentkort förrän mitt mål är kirrat - de får bli min morot de!
Just de... FAN VAD JAG LÄNGTAR EFTER ATT FÅ FLYTTA, TÖSSE HERE WE COME!

Sessan <3

Va väl inte igår, men jag har ganska fullt upp på dagarna.
Den senaste veckan har lilla Alfons haft nästäppa och lite feber. Nea är förkyld, jag täppt i hela huvudet tror jag. Helgen som var hälsade P och jag på hos E och Maggie i deras nya lya. Så himla fint! E hade även hittat mitt gamla minneskort som jag trodde jag tappat bort. Mest festkort men en hel del på min fina sessa också :)
Gud vilken liten sessa <3